Joris Mathijsen mag vertrekken bij HSV

Bron: ajax1.nl

Joris Mathijsen mag vertrekken bij Hamburger SV. Bij een goed bod laten de Duitsers de Nederlander gaan, zo laat technisch directeur Frank Arnesen weten. Landgenoot Jeffrey Bruma (Chelsea) kan de verdediger opvolgen.

‘Ik heb nauw contact met de zaakwaarnemer van Joris’, zegt Arnesen in de Hamburger Morgenpost. ‘Op dit moment hebben wij nog geen aanbiedingen ontvangen. Wanneer een club zich voor hem meldt zullen we samen gaan kijken naar een gepaste oplossing.’

Bruma, momenteel met Mathijsen in Brazilië voor een oefenduel met Oranje, staat bovenaan het lijstje opvolgers. ‘Ik verwacht meer duidelijkheid wanneer Jeffrey terugkeert uit Zuid-Amerika’, aldus Arnesen.

De kans is aanwezig dat oud-Willem II’er en -AZ’er Mathijsen terugkeert in de Eredivisie. Ajax-trainer Frank de Boer ziet in de 31-jarige international de ideale opvolger van Jan Vertonghen.

De Amsterdammers willen de Belg behouden, maar een toptransfer is niet uitgesloten. Mathijsen ziet Ajax wel zitten, liet hij eerder weten. ‘De grootste club van Nederland, dat is nooit een achteruitgang.’

Tekst: AD

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/joris-mathijsen-mag-vertrekken-bij-hsv/