FC Twente - AFC Ajax (3-2 n.v.)

Bron: www.vak410.nl

De bekerfinale in de Kuip. Dat blijft toch altijd een mooi tripje in de lente. De enige ‘uitwedstrijd’ in Nederland waar meer dan 1.600 supporters naar toe mogen. In het bestaan van VAK410 is dit alweer de vijfde bekerfinale.

De weg naar de finale was een gemakkelijke. Met tegenstanders als ondermeer MVV, Veendam en, in de halve finale, RKC was een finaleplaats snel afgedwongen. Waar het kaartje vorig jaar in de oorspronkelijk finale (Feyenoord - Ajax, in de Kuip) nog 66 euro koste, moest dit jaar ‘slechts’ 50 euro worden afgetikt.

In het vooroverleg werd afgesproken dat VAK410 de beschikking zou krijgen over eigen bussen, na een korte inventarisatie werden al snel 9 bussen gevuld. Uiteraard ging er ook een bus met jongens van 410 en andere groepen vooruit naar de Kuip om voorbereidingen te treffen. Deze arriveerde rond een uur of half 11 in het stadion. Nadat al het materiaal klaar lag, was het lange aftellen begonnen. Om 15.00 uur kwam de eerste grote groep van 410 de tribune opgestormd. Plaatsen werden ingenomen, handen geschud.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vak410.nl/main/?p=8402