‘Van den Boog is een echte parasiet’

Bron: ajax1.nl

De harde kern Ajax-fans pikte de voorgenomen eliminatie van Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Bryan Roy niet en liet tijdens Ajax-FC Groningen blijken volledig klaar te zijn met algemeen directeur Rik van den Boog.

Diverse supportersgroepen hadden voor Ajax-FC Groningen reeds opgeroepen pro-Cruijff spandoeken te maken en daar werd gehoor aan gegeven. ’Johan, geef ons Ajax terug’, ’Revolutie. Welkom terug Johan’, ’Cruijff kom om per direct onze trots te redden’, ’Johan is Ajax’ en ’100% 14’, was slechts een kleine greep uit de vele teksten. Nog pijnlijker voor Van den Boog waren echter de spreekkoren.

Hoewel Frank de Boer na afloop dacht dat – in het rijtje Cruijff, Jonk, Bergkamp, Danny Blind en hijzelf – ook de algemeen directeur positief werd toegezongen, was het tegendeel waar. De eerste vijf werden als ’echte Ajacied’ neergezet; Van den Boog als ’echte parasiet’.

Daarvoor waren de fans al duidelijk geweest. ’Rikkie, rot op’, ’Sta op als je voor Johan bent’, ’Het is Rikkie de kakkerlak’ en ’Van den Boog, weet je wat jij moet doen? Als jij nou lekker oprot, wordt Ajax kampioen’, rolde van de tribunes.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-den-boog-is-een-echte-parasiet/