‘Duitsland komt in beeld voor Stekelenburg’

Bron: ajax1.nl

Aangezien Manchester United het vizier richt op Atlético Madrid-doelman David De Gea is het maar de vraag of de toekomst van Maarten Stekelenburg in Engeland ligt. Zodoende komt mogelijk Duitsland in beeld voor de Ajacied.

Ronald Waterreus raadt Stekelenburg een Duits avontuur aan. “Bij ManU zal hij vergeleken worden met Schmeichel en in mindere mate met Van der Sar. Die erfenis is zwaar. Staat hij met een molensteen op zijn nek op doel”, zegt de oud-doelman tegen NUsport. “Mijn gevoel zegt dat Bayern München het beste bij hem past. Daar hebben ze na Kahn geen goede keeper meer gehad. Is toch lekkerder beginnen.”

Ook Hans van Breukelen heeft advies voor Stekelenburg, wiens contract bij Ajax volgend jaar zomer afloopt. “In elk geval niet naar Italië. Daar moeten de keepers die bal te pas en te onpas over de zijlijn rammen. De meevoetballende kwaliteiten van Maarten komen dan niet goed tot hun recht. Bij Manchester United wel. Ik hoop dat hij daar alsnog heengaat. Die club is qua sfeer en uitstraling veel mooier dan Juve.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/duitsland-komt-in-beeld-voor-stekelenburg/