Dost wil via spoedarbitrage transfer afdwingen (Update)

Bron: ajax1.nl

Bas Dost heeft een spoedarbitrage aangevraagd tegen sc Heerenveen teneinde een transfer naar Ajax af te dwingen, zo meldt de officiële website van de club. Maandag zal in Zeist de spoedarbitrage bij de KNVB dienen.

De advocaat van Dost heeft de KNVB in het verzoekschrift van de arbitragezaak primairgevraagd om aanpassing van de arbeidsovereenkomst met SC Heerenveen en secundair omontbinding van de overeenkomst tussen speler en club.

Voorzitter Robert Veenstra van Heerenveen had dit niet zien aankomen. “Dit zet een behoorlijke druk op de zaak. Wij hadden gehoopt er met Ajax gewoon uit te komen. Het is beter om er onderling uit te komen dan via een arbitragezaak, want dat levert alleen maar verliezers op”, aldus Veenstra voor de camera’s van Eredivisie Live.

”Als wij er met Ajax uit kunnen komen,heeft dat onze grotevoorkeur. Ik ken Bas als eenredelijke jongen, diezal dit ook niet willen. Wij hebben onze grenzenbepaald. Als we daaruit kunnen komen, zijn we bereid te bewegen. Maardaar zijn driepartijen voor nodig”, zo besluit de voorzitter van de Friese club.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/brekend-dost-spant-met-spoed-arbitrage-zaak-aan/