Emanuelson per direct naar AC Milan

Bron: ajax1.nl

Urby Emanuelson zet zijn carrière met onmiddellijke ingang voort in Italië. De linkspoot van Ajax staat op het punt een contract voor 3,5 jaar te tekenen bij AC Milan.

Emanuelsonszaakwaarnemer Mino Raiola voerde zaterdagochtend in Amsterdamonderhandelingen over een onmiddellijke overstap naar de koploper in deSerie A. Aanvankelijk leek het er nog op dat de Ajacied pas deze zomernaar Milaan zou vertrekken.

AC Milan zoekt al enige tijd naar een linkerverdediger en had aanvankelijk zijnzinnen gezet op Retro Ziegler van Sampdoria. Door bemiddeling vanRaiola, ook de zaakwaarnemer van Milan-vedetten Zlatan Ibrahimovic enRobinho, kwam de Italiaanse topclub uiteindelijk bij Emanuelson uit.

Voor de 24-jarige Emanuelson is AC Milan duidelijk de hoofdprijs. De linkspoot is bezig aan zijn zevende seizoenin Amsterdam en zag de afgelopen jaren de ene na de andereleeftijdsgenoot vertrekken naar een buitenlandse topclub. DeAmsterdammer was in de jeugd altijd een talentvolle nummer tien maar inhet eerste elftal was nooit duidelijk wat nu zijn beste positie was.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/emanuelson-per-direct-naar-ac-milan/