De Boer geeft lange Nigeriaan stage bij Ajax-beloftes

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax heeft de Nigeriaanse spits Fanendo Adi uitgenodigd voor een stage. De 1.93 meter lange spits is topscorer van AS Trencin, de Slowaakse club die door oud-Ajacied Tscheu La Ling naar het model van de Ajax-jeugdopleiding is opgezet.

Adi (20) droeg eerder dit jaar al het shirt van Ajax. Toen werd hij getest in de A1, toen nog gecoacht door de huidige hoofdtrainer Frank de Boer, tijdens het internationale jeugdtoernooi Copa Amsterdam.

Adi werd veelvuldig in verband gebracht met Nederlandse clubs. Feyenoord en FC Groningen toonden belangstelling en eerder was de aanvaller uit het Nigeriaanse Lagos op proef bij ADO Den Haag.

,,Hij zal eerst voornamelijk met Jong Ajax trainen'', zegt coach Frank de Boer.,,Hij doet het goed in Slowakije en daarom willen we hem weer eens zien'', verklaarde De Boer tegen het ANP. ,,De competitie ligt daar toch stil. Dit was een mooie mogelijkheid.''

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113707/De_Boer_geeft_lange_Nigeriaan_stage_bij_Ajax_beloftes.html