Dure bankzitters moeten vertrekken bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax maakte onlangs nog een miljoenenverlies bekend. Omdat er geen speler voor veel geld verkocht is, moet Ajax op een andere manier zien te bezuinigen. De club heeft veel dure spelers op de bank zitten en die mogen aan het einde van het seizoen vertrekken.

Aandeelhouders van Ajax kregen maandagavond te horen dat het gaat om spelers als Oleguer, Evander Sno en Timothee Atouba. Ook Rob Wielaert en Urby Emanuelson vertrekken bij Ajax, waardoor de club zes á zeven miljoen euro bespaart.

Afgelopen zomer vertrokken al een aantal dure spelers uit Amsterdam. Albert Luque, Gabri, Ogararu, Kennedy Bakircioglu en Dennis Rommedahl vonden allemaal een nieuwe club. Van de 28 contractspelers komen er vier op huurbasis uit bij een andere club. "De kans bestaat dat twee van die huurlingen, Bruno Silva en Darío Cvitanich, in de winterstop bij ons terugkomen. Dan zit je op 26 spelers in de eerste selectie. Dat is ons streefaantal voor de toekomst", zegt algemeen directeur Rik van den Boog in de papieren uitgave van het Algemeen Dagblad.

Tekst: Goal

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/dure-bankzitters-moeten-vertrekken-bij-ajax