Albert Luque

Het tijdperk voor Tadic: tien keer rugnummer 10

Bron: www.ajaxlife.nl

Brian Laudrup heeft gescoord tegen sc Heerenveen. © Ajax Images

Een toch wat verrassend gebeuren: Dusan Tadic neemt rugnummer 10 over van Hakim Ziyech. Dat leverde enig gedoe op, al was het maar omdat veel supporters al een shirtje van Tadic met nummer 11 kochten. De Servische aankoop krijgt hoe dan ook nummer 10. Vele grote namen gingen hem voor. We namen een kleine duik in het verleden van een aantal illustere en minder illustere nummer 10’s in Amsterdamse dienst.

Door Floris Roos

Vijf Ajacieden op lijstje slechtste spelers Premier League

Bron: www.ajaxlife.nl

Sanogo vinden we terug op een plekje in de middenmoot. © Pro Shots

We komen regelmatig lijstjes tegen waarop talenten van de toekomst worden gepresenteerd. En vaak spotten we diverse Ajacieden. Ook nu spotten we diverse spelers die een link hebben met Ajax. Maar dan wel op een heel ander lijstje.

Het Engelse voetbalblad FourFourTwo maakte een overzichtje van de vijftig slechtste voetballers die in de Premier League hebben gespeeld. De meeste publicaties hebben niet zo veel op met fanbeleving, maar FourFourTwo juist wel.

5 opties: wat Ajax kan doen met de 137 miljoen?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax loopt dit jaar, mede door het ontbreken in Europa, flink wat miljoenen mis. Vorig seizoen werd er in de Europa League nog 14 miljoen euro bij elkaar gevoetbald, dankzij het behalen van de finale. Dit betekent echter niet dat Ajax zich op financieel vlak zorgen hoeft te gaan maken. De clubkas bevat nog altijd een geschatte 137 miljoen. Wat zou Ajax het beste met dit geld kunnen doen?

Het business programma RTL Z kwam met vier suggesties:

Sar bevestigt dat Ziyech inderdaad een paniekaankoop was

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech was ook in de klassieker weer van grote waarde. © Pro Shots

We wisten het stiekem al een beetje, maar nu kunnen we Hakim Ziyech echt bestempelen als ‘paniekaankoop’. Edwin van der Sar geeft het toe, dus dan is het zo. Een geluk bij een ongeluk is dat Ziyech misschien wel de beste paniekaankoop ooit wordt.

Meestal als je favoriete club een paniekaankoop doet, staat daar als supporter amper een beloning tegenover. De portemonnee raakt leeg, verwachtingen kunnen niet worden waargemaakt en frustraties nemen toe.

Spanjaarden bij Ajax: “Cultuur is anders”

Bron: ajax1.nl

Bojan Krkic speelt volgend jaar niet meer in het shirt van Ajax. De huurling verkeerde de laatste weken in redelijk goede vorm, maar kon de hoge verwachtingen niet echt waarmaken. Spaanse voetballers in dienst van Ajax lijken niet te kunnen imponeren. Isaac Cuenca, Roger, Albert Luque en Ismail Urzaiz bleken ook geen succes. Alleen Gabri was enigszins succesvol. In het Algemeen Dagblad proberen Leo Beenhakker, Richard Witschge en Winston Bogarde uit te leggen hoeC dit komt.

Ajax en de verdampte miljoenen

Bron: ajax1.nl

Na de beursgang in 1998 en het Bosman-arrest stortte Ajax sportief volledig in elkaar. De club kwam in een vicieuze cirkel van wanbeleid terecht. Hoe kon de club, die tot voor kort de wereld aan haar voeten had zo ineenstorten? Een reconstructie van vijftien jaar financieel prutsbeleid bij Ajax.

Dure bankzitters moeten vertrekken bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax maakte onlangs nog een miljoenenverlies bekend. Omdat er geen speler voor veel geld verkocht is, moet Ajax op een andere manier zien te bezuinigen. De club heeft veel dure spelers op de bank zitten en die mogen aan het einde van het seizoen vertrekken.

Aandeelhouders van Ajax kregen maandagavond te horen dat het gaat om spelers als Oleguer, Evander Sno en Timothee Atouba. Ook Rob Wielaert en Urby Emanuelson vertrekken bij Ajax, waardoor de club zes á zeven miljoen euro bespaart.

Ajax gaat snijden in spelerssalarissen

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax wil volgend jaar miljoenen euro's bezuinigen door contracten met spelers af te laten lopen. De Amsterdammers zetten er op in om het aantal wisselspelers met duurbetaalde A-contracten verder af te bouwen.

Daarbij moet worden gedacht aan onder andere Oleguer, Evander Sno en Timothee Atouba, zo kregen de aandeelhouders van Ajax maandagavond te horen. Daarnaast neemt de club afscheid van bijvoorbeeld Rob Wielaert en Urby Emanuelson. Dat resulteert uiteindelijk in een kostenbesparing van zeker zes à zeven miljoen euro.

Ajax moet verleden laten rusten

Bron: www.ajax1.nl

Bij Ajax mogen beleidsbepalers hun voorgangers graag de zwarte piet toespelen. Algemeen directeur Rik van den Boog deed het onlangs tijdens de presentatie van de dieprode jaarcijfers, trainer Martin Jol riep vorige week zondag nog eens in de herinnering hoeveel geld Ajax vóór zijn komst over de balk heeft gesmeten.

Pages

Subscribe to Albert Luque