Ajax CT wil De Haan en Spijkerman niet laten gaan

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax is op zoek naar een assistent-trainer voor Frank de Boer. De geschikte kandidaat moet veel ervaring hebben en niet meer de ambitie hebben om als hoofdtrainer van de Amsterdamse club aan de slag te gaan.

Foppe de Haan en Hennie Spijkerman passen in die profielschets. Ze zijn nu werkzaam als respectievelijk hoofdtrainer en technisch directeur van Ajax Cape Town. De satellietclub heeft in een eerste reactie laten weten een overgang niet te steunen. "Ajax heeft inderdaad om Spijkerman gevraagd en misschien willen ze hem een team laten vormen met Foppe. Maar Spijkerman is te belangrijk voor ons. Daarom hebben wij nee gezegd en Ajax medegedeeld dat ze een andere oplossing moeten zoeken," aldus George Comitis, voorzitter van Ajax Cape Town in Sp!ts.

Tonny Bruins Slot lijkt eveneens een geschikte kandidaat. De geboren Amsterdammer was jarenlang de rechterhand van Johan Cruijff en werkte later als assistent van Ronald Koeman bij Ajax, Benfica en PSV.

Johan Neeskens zit zonder werk nadat hij twee maanden geleden samen met Frank Rijkaard het veld moest ruimen bij Galatasaray.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113577/Ajax_CT_wil_De_Haan_en_Spijkerman_niet_laten_gaan.html