Ajax pas na rust langs VVV-Venlo

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax heeft zondag een 2-0 uitzege bij VVV-Venlo geboekt. In de Koel scoorden de Amsterdammers na een weinig verheffende eerste helft na rust twee keer. Het was invaller Mido die Ajax na een uur op voorsprong zette, twintig minuten voor tijd besliste Miralem Sulejmani de wedstrijd. Door de zege staat Ajax derde op drie punten van PSV en FC Twente.

In de eerste helft trad Ajax aan met Teemu Tainio en Christian Eriksen op het middenveld waardoor de ploeg bij afwezigheid van de geschorste Luis Suarez in 4-4-2-formatie speelde. De fantasieopstelling van Martin Jol bleek geen gouden greep, want Ajax speelde voor de thee matig. Het tempo lag te laag waardoor VVV eenvoudig overeind bleef. De Limburgers hadden zelfs de beste kansen.