Enorme gat naar Europese top frustreert Ajax

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Dat Ajax gisteren verloor van Real Madrid was geen verrassing. Dat het verschil tussen de huidige nummer vier van Nederland en de Europese top zo groot is, baarde menig Ajacied echter toch grote zorgen. De Amsterdammers moesten in de eigen Arena met liefst 0-4 buigen voor de 'Koninklijke'.

De Nederlandse WK-gangers in de selectie van de Amsterdammers spraken van een afstraffing. ,,Dit was tamelijk kansloos", aldus doelman Maarten Stekelenburg. ,,Natuurlijk is dat frustrerend."

Hoe schril is het contrast met afgelopen zomer. De Ajacieden Stekelenburg en Gregory van der Wiel blonken met Oranje op het WK in Zuid-Afrika uit tussen de wereldsterren.

Voor de rechtsback gloorde na de verloren finale tegen Spanje zelfs een toptransfer naar Bayern München. Krap zes maanden later is de realiteit dat Van der Wiel nog steeds in Amsterdam speelt. De wedstrijd tegen Real werd een lesje in nederigheid.

,,Het verschil met de Europese top is groot", erkende ook Van der Wiel. ,,Wij hebben zelf een jonge en talentvolle groep. Maar wij missen gewoon een paar gerenommeerde spelers die er bijvoorbeeld bij het Nederlands elftal in Zuid-Afrika wel waren."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113430/Enorme_gat_naar_Europese_top_frustreert_Ajax.html