Ajax-fans eisen dat roer omgaat

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De harde kern van Ajax eist dat het roer bij de Amsterdamse club omgaat en wil dat de directieleden en commissarissen per direct vertrekken. De AFCA - de voormalige F-side - schreef een open brief aan Johan Cruijff, die de leiding van de club op zich zou moeten nemen, en pleit zolang dat niet gebeurt - naar Catalaans voorbeeld - voor de vorming van een 'Roodwitte Olifant'. In Barcelona maakte de door Cruijff gesteunde oppositiegroep Elefant Blau ('Blauwe Olifant') in 2003 een einde aan het wanbeleid van de voorzitters Lluis Nunez en Joan Gaspart.

"We spreken de vurige wens uit dat je deze uitgestoken hand aanpakt. Johan, onze steun heb je", staat in de door de Ajax Supporters Delegatie (ASD) ondertekende brief. "Door je hierbij via de AFCA Supportersclub een podium te geven van waar we samen kunnen gaan werken aan een hernieuwd en onvervalst Ajax."

In een toelichting, in het bezit van De Telegraaf, wordt onder meer gesproken van 'een onthutsend slecht geleid bedrijf', 'directeuren die zich verrijken met een dik salaris', 'eenheidsworsten in de selectie' en 'eigen kweek die niet beantwoordt aan wat we willen zien.'

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113116/Ajax_fans_eisen_dat_roer_omgaat.html

Gegevens