Update: KNVB straft blunderende Wegereef en Van Boekel

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Scheidsrechters Jan Wegereef en Pol van Boekel fluiten komend weekeinde geen belangrijke wedstrijd in het betaalde voetbal. Ze hebben dat te danken aan foutieve inschattingen tijdens de duels die ze afgelopen gisteren moesten leiden.

Wegereef stuurde verdediger Vurnon Anita van Ajax tijdens de uitwedstrijd bij Excelsior ten onrechte met een rode kaart van het veld. Van Boekel benadeelde ADO Den Haag in de uitwedstrijd bij FC Twente. Hij schonk de kampioen een strafschop.

De KNVB heeft de bewuste duels met beide scheidsrechters geƫvalueerd. ,,Dinsdag worden de aanstellingen van komend weekeinde bekend'', licht een woordvoerder van de voetbalbond op de website van de KNVB toe.

,,Maar het mag duidelijk zijn dat Wegereef en Van Boekel niet bij de belangrijkste wedstrijden op het veld zullen staan. Er wordt aangesteld op basis van prestaties. Dat weten de heren overigens zelf ook. Dat is geen geheim en dat is voor hen zelf ook prettiger na alle commotie.''

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113028/Update__KNVB_straft_blunderende_Wegereef_en_Van_Boekel.html