Emanuelson kan bijtekenen, maar twijfelt

Bron: www.ajax1.nl

"Ik heb een heel moeilijke beslissing te nemen", aldus Urby Emanuelson die een aflopend contract heeft bij Ajax en komende zomer dus voor niets kan vertrekken. "Het gevaar van een transfervrije status is dat buitenlandse clubs je voor de breedte halen. Als ik ga, wil ik ook bij mijn nieuwe club spelen."

Ajax deed hem inmiddels schriftelijk een driejarige aanbieding. Desondanks lijkt het onwaarschijnlijk dat Emanuelson daarop ingaat, omdat hij na eerder getreuzel van Ajax voor zichzelf de beslissing nam zijn horizon te willen verbreden. In juli gaf hij aan zijn huidige contract te zullen uitdienen, maar inmiddels beloofde hij de directie het nieuwe voorstel serieus af te zetten tegen de alsmaar aanzwellende belangstelling uit het buitenland.

Het overgrote deel van de fans ziet liever vandaag dan morgen dat Emanuelson bijtekent. Na de sfeeractie, het spandoek en de toejuichingen tijdens Ajax-NAC, werd het 'kind van Ajax' ook gedurende het duel met Auxerre toegezongen. "Het ging ook lekker. En die steun waardeer ik echt heel erg. Maar daarom baal ik extra van mijn foutje."

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/emanuelson-kan-bijtekenen-maar-twijfelt