Thimothée Atouba

‘Ajax is daarom mijn slechtste periode als voetballer, echt de allerslechtste’

Bron: www.voetbalzone.nl

Thimothée Atouba werkte bij Hamburger SV op een prettige manier samen met Martin Jol en toen de Haagse trainer in 2009 werd aangesteld bij Ajax, volgde de linksback uit Kameroen hem al snel richting Amsterdam. Het avontuur in Nederland verliep echter bijzonder teleurstellend voor Atouba, die in twee jaar tot slechts drie optredens kwam in het shirt van Ajax.

Vergeten voetballer #14: Thimothée Atouba

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 14 van deze rubriek richten wij onze aandacht op de voetballer die nooit de verwachtingen waar heeft kunnen maken in het shirt van Ajax: Thimothée Atouba.

5 opties: wat Ajax kan doen met de 137 miljoen?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax loopt dit jaar, mede door het ontbreken in Europa, flink wat miljoenen mis. Vorig seizoen werd er in de Europa League nog 14 miljoen euro bij elkaar gevoetbald, dankzij het behalen van de finale. Dit betekent echter niet dat Ajax zich op financieel vlak zorgen hoeft te gaan maken. De clubkas bevat nog altijd een geschatte 137 miljoen. Wat zou Ajax het beste met dit geld kunnen doen?

Het business programma RTL Z kwam met vier suggesties:

Vaclav Cerny naar Ajax

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax heeft een akkoord bereikt met Vaclav Cerny. De jeugspeler is afkomstig van FK Pribram en zal vanaf 2014 deel uit gaan maken van de jeugdopleiding.

De vijftienjarige linksbenige vleugelaanvaller liep afgelopen zomer nog stage bij de Amsterdamse club. Hij maakte een sterke indruk waardoor Ajax graag verder wilde met het talent.

Cerny kwam in 2012 uit voor het nationale elftal van Tsjechië voor spelers onder zeventien. Op 25 september 2012 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor het voornoemde team tegen Rusland (3-0 winst).

Karlsruher geeft oud-Ajacied Atouba een kans

Bron: www.fcupdate.nl

Thimothée Atouba vervolgt zijn loopbaan wellicht in de Tweede Bundesliga. Karlsruher SC geeft de oud-Ajacied, die afgelopen zomer moest vertrekken bij de landskampioen, een kans om een contract in de wacht te slepen. Diverse Duitse media melden dat de linksback vanaf komende zondag een proefperiode zal afwerken bij de hekkensluiter van de eerstedivisionist.

Deadlineday voor Ajax

Bron: ajax1.nl

Het is eindelijk zover. Na een lange transferperiode is het eindelijk 31 augustus. Voor veel Ajacieden is dit, op basis van het verleden, niet de mooiste dag van het jaar. Met de aanhoudende geruchten zou het zomaar kunnen zijn dat vandaag nog een van de grote’spelers vertrekt bij Ajax. Er zullen vandaag nog veel geruchten de wereld in geholpen gaan worden, maar wat kunnen wij verwachten de komende 24 uur?

Nieuws: Foto: site eredivisie ziet Feyenoorder in Atouba

Bron: www.ajaxlife.nl

Thimothée Atouba is altijd in voor een verrassing. De ene keer omdat hij categorisch weigert een bal terug te spelen op de keeper en liever drie man probeert te passeren, dan weer vanwege een bliksemtransfer naar Feyenoord. Wat? Atouba naar Feyenoord?! Ja, blijkbaar. Check de website van de eredivisie maar. Nu is de Kameroener transfervrij en heeft de Rotterdamse club niet veel geld, maar toch. Een plus een is niet altijd twee.

Nieuws: Atouba ziet Ajax als beproeving van God

Bron: www.ajaxlife.nl

Thimothée Atouba is een van de best betaalde spelers bij Ajax, die niet speelt. De speler van Jong Ajax vertrekt aan het eind van het jaar bij Ajax, maar streek naar verluidt wel een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro op. In twee seizoenen tijd kwam de Kameroener slechts tot twee basisplaatsen. Onder meer door blessures, maar ook doordat hij in de hiërarchie voorbij werd gestreefd door Vurnon Anita. De linksback erkent dat hij niet de juiste keuze heeft gemaakt.

Pages

Subscribe to Thimothée Atouba