Ajax volgt vleugelspeler Boerrigter

Bron: www.ajax1.nl

Ajax heeft belangstelling in RKC Waalwijk-speler Derk Boerrigter. De Tukker, die van 2005 tot 2007 al eens onder contract stond in Amsterdam, voldoet aan het profiel van een klassieke linksbuiten waar trainer Martin Jol al enige tijd naar opzoek is. Dat valt vandaag te lezen in het AD.

Boerrigter is bezig aan een sterk seizoen in de Jupiler League. Hij scoorde al zes keer en gaf tal van assists. Vorig jaar viel hij in de eredivisie ook al op. Boerrigter scoorde toen op het hoogste niveau zeven doelpunten, maar kon degradatie van de Brabanders naar de eerste divisie niet voorkomen.

De vorige week 24 geworden Boerrigter doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en koos vijf jaar geleden voor de overstap naar Amsterdam. In de hoofdstad zat hij enkele keren op de bank bij het eerste elftal, maar mocht nooit zijn debuut maken.

Boerrigter werd verhuurd aan Haarlem, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Na zijn aflopende contract bij Ajax, verkaste Boerrigter naar FC Zwolle. In Overijssel kwam hij in twee seizoenen 63 competitieduels. Bij RKC is hij bezig aan zijn tweede jaar.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/ajax-volgt-vleugelspeler-boerrigter