Matig Ajax verslaat ASWH met 4-1

Ajax is er vanavond in geslaagd de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken. Daar heeft een overwinning van de Amsterdammers op zaterdaghoofdklasser ASWH voor gezorgd. De amateurs uit Hendrik-Ido-Ambacht werden met 4-1 verslagen.

Alhoewel Ajax de wedstrijd domineerde diende zich in de beginfase geen grote kansen aan, mede dankzij het ultra-defensieve spel van ASWH. Na 20 minuten voetballen opende Viktor Fischer de score. De Deen passeerde twee verdedigers en rondde van dichtbij koelbloedig af. Acht minuten later kwam de zaterdaghoofdklasser geheel uit het niets op 1-1. Stefano Denswil blunderde door een bal voor de voeten van Van Dommelen te koppen. De ASWH-spits maakte dankbaar gebruik van de situatie en schoot fraai in.

Vier minuten voor het rustsignaal nam Ajax de leiding weer over. Een lange bal van Denswil kwam terecht bij Hoesen. De balvaste Ajax-spits rondde met een subtiel geplaatst balletje af. In de slotseconden van de eerste helft tekende Siem de Jong voor de 3-1. Een bal uit de kluts belandde op het randje van het strafschopgebied voor de aanvoerder, die hard binnen knalde.