“Tegen Ajax krijgen we het een stuk lastiger”

Bron: ajax1.nl

Volgende week is de officiële aftrap van het nieuwe seizoen in de eredivisie. Ajax speelt op 27 juli in de eigen ArenA tegen de bekerwinnaar AZ om de Johan Cruijff schaal. Om zich goed voor te bereiden heeft AZ een aantal oefenwedstrijden georganiseerd. Vandaag nam AZ het op tegen Getafe.

In het eigen AFAS stadion won AZ overtuigend van Getafe. De Spanjaarden werden door doelpunten van Roy Beerens, Viktor Elm en Aron Jóhannsson met 3 – 0 naar huis gestuurd. Voor trainer Gert-Jan Verbeek was de uitslag echter niet het belangrijkste van het oefenduel. Ze hebben nog flink wat bij te slijpen in de komende week.

 “We zijn op de goede weg, maar er moet nog veel gebeuren”, zegt de coach op de website van zijn club. “Ons positiespel moet bijvoorbeeld nog beter en van achteruit werd te vaak voor de lange bal gekozen.” Verbeek kijkt gevreesd naar de strijd om de Johan Cruijff schaal: “Tegen Ajax zullen we het een stuk zwaarder krijgen. Zij hebben weinig mutaties gehad en zetten overtuigende resultaten neer tijdens de oefencampagne.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/tegen-ajax-krijgen-we-het-een-stuk-lastiger/