Ajax puntloos na voorsprong in Arnhem

Ajax heeft in Arnhem opnieuw verloren van Vitesse. De ploeg van Frank de Boer kwam gelukkig met 0-2 voor, maar moest uiteindelijk boeten voor het slordige veldspel. Binnen een paar minuten bogen de Arnhemmers de stand om naar 3-2.

Dat de beide doelmannen na de eerste helft het hoogste rapportcijfer konden weerleggen was illustratief voor de wedstrijd. Beide teams waren fel begonnen in de wonderbaarlijk genoeg sfeervolle Gelredome, met een aardig aantal kansen als gevolg. Siem De Jong gaf hierbij het startschot na een klein kwartier. De aanvoerder rende goed achter een steekpass aan, maar zijn lobje had een tekort aan stijgend vermogen. Nog geen minuut later stelde Renato Ibarra Vermeer in staat zijn eerste kunstje vertonen. De vleugelspeler kapte naar zijn rechterbeen in het strafschopgebied en krulde de bal vervolgens binnen het bereik van de Ajax-goalie richting doel.