Ajax A1 naast Mönchengladbach op Copa

Bron: ajax1.nl

Het Olympisch Stadion mag op 18, 19 en 20 mei Borussia Mönchengladbach voor het eerst welkom heten op de Copa Amsterdam. Dat hebben zowel de organisatie als de Duitse club bevestigd. Borussia volgt daarmee Borussia Dortmund op als Duitse deelnemer.

Borussia kent in haar eerste elftal Nederlandse inbreng van Luuk de Jong en Roel Brouwers. De jongere broer van Siem de Jong (Ajax) kwam afgelopen zomer over van FC Twente en Brouwers speelt al vanaf 2007 voor de Duitsers. De jeugd van Die Fohlen heeft in het verleden een aantal grote spelers voortgebracht, zoals Stefan Effenberg en Lothar Matthäus. Meer recent zijn jeugdproducten Marko Marin (Chelsea) en Marcell Jansen (Hamburger SV).

Het huidige elftal onder 19 staat onder leiding van Horst Steffen. De oefenmeester traint dagelijks met een paar oogappels voor de toekomst. De toeschouwers en scouts mogen komend voorjaar onder andere genieten van jeugdinternationals Malte Brauer (verdediger), Niko Brandenburger (middenvelder), Leroy-Jacques Mickels en Benno Mohr (beide aanvallers). Daarnaast kent de ploeg met Joy-Lance Mickels een aanvaller met scorend vermogen, hij heeft dit seizoen al tien keer het net laten bollen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-a1-naast-monchengladbach-op-copa-amsterdam/