Ajax bekert vrij eenvoudig verder

Ajax staat in de kwartfinale van de KNVB Beker na een vrij eenvoudige overwinning op FC Groningen (0-3). Vooraf werd voorspeld dat Ajax nog wel eens een lastige avond kon krijgen. Het tegendeel werd bewezen. Het team van Frank de Boer liet zien dat ze vol voor de overwinning gingen, ook al staat het lastige uitduel tegen FC Utrecht komende zondag op het programma.

Ajax was duidelijk de betere partij in de eerste helft. De Amsterdammers mochten het spel maken terwijl FC Groningen een afwachtende spelopvatting hanteerde. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Ajax de KNVB Beker ook zeker serieus neemt. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Viktor Fischer, helaas was zijn kopbal te zwak. De eerste waarschuwing van de wedstrijd kwam van de voet van Derk Boerrigter. Boerrigter, die weer vanaf rechts kwam, speelde zijn tegenstander slim uit en zette een sprint in. Helaas stuitte hij in kansrijke positie op de FC Groningen-doelman Luciano.