Eredivisie Voorbeschouwing: Ajax – RKC Waalwijk (26 oktober 2013)

Bron: www.nieuwslog.nl

RKC Waalwijk, dat dit seizoen niet goed is gestart, gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Ajax, dat gedeeltelijk tweede staat. Ajax heeft dit seizoen een midweekse wedstrijd gehad, doordat het in de Champions League op bezoek ging bij Celtic en dat ging niet zoals gehoopt. Of Ajax op tijd hersteld is voor de wedstrijd van deze zaterdag, dat moet nog blijken, zaterdag om kwart voor negen.

Ajax’ Champions League wedstrijd

Op bezoek gaan bij Celtic is nooit eenvoudig. De Schotse ploeg maakte het al vele topclubs in Europa enorm moeilijk, waaronder Barcelona (2-1 winst vorig jaar). Diezelfde uitslag stond dinsdag ook op het scorebord na 90 minuten. Ajax speelde fris en creëerde kansen, waar Celtic twee doelpunten maakte zonder echt kansen te hebben gecreëerd en die klap kwam vrij hard aan.

RKC een-na-laatste

Waar Ajax dit seizoen aardige wedstrijden neerzet, ondanks het feit dat het speelschema druk is, kan RKC nog geen potten breken. De ploeg van Erwin Koeman haalde pas vijf punten en door het betere doelsaldo staat het niet laatste, maar één plek daar boven, zeventiende dus.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234975-eredivisie-voorbeschouwing-ajax-rkc-waalwijk-26-oktober-2013/