‘Van Praag en Van Wijk moeten per 1 juli het veld ruimen bij Ajax’

Bron: ajaxfanzone.nl

Michael van Praag zal binnenkort terugtreden uit de Raad van Commissarissen van Ajax, zo maakt Het Parool donderdag bekend. Eerder kondigen Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen hun vertrek al aan, en snel zullen ook Leo van Wijk en Van Praag aftreden. Danny Blind en Louis van Gaal zullen wel bij Ajax blijven. Ook Jaap de Groot verwacht dat Michael van Praag en Leo van Wijk Ajax vanaf 1 juli zullen verlaten, zo meldt de journalist bij BNR Nieuwsradio.

De berichtgeving volgt na het officiële nieuws dat Alex Kroes terugkeert bij Ajax. Hij komt niet terug als algemeen directeur, maar gaat de rol van technisch directeur vervullen in Amsterdam. Dat heeft Kroes mede te danken aan de volledige steun van de bestuursraad bij Ajax, die grootaandeelhouder is van de club. De bestuursraad vindt tegelijkertijd dat de RvC steken heeft laten vallen, zo blijkt uit een bericht aan leden van de vergadering, die later op de donderdag zou plaatsvinden.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/04/25/van-praag-en-van-wijk-moeten-per-1-juli-het-veld-ruimen-bij-ajax/