Ajax boekt ruime overwinning op Ludogorets in eerste play-off duel Europa League (Incl. fotoverslag)

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft donderdagavond een ruime overwinning geboekt tegen Ludogorets. Mohammed Kudus was met drie doelpunten de uitblinker aan Amsterdamse zijde. Ook Brian Brobbey maakte er een. Na rust moest Ajax door een ongelukkig veroorzaakte penalty een tegendoelpunt incasseren uit een penalty van Olivier Verdon: 1-4. Over een week kan Ajax het karwei afmaken in de Johan Cruijf ArenA. De ploeg van Maurice Steijn is komend weekend vrij in de Eredivisie (net als de overige Europese deelnemers).

Steijn gaf vooraf aan dat hij Anass Salah-Eddine de eerste twee wedstrijden van het seizoen ‘niet overtuigend’ vond. Owen Wijndal kreeg daarom de kans als linskback. Ook op het middenveld waren wijzigingen: Kenneth Taylor speelde in plaats van Branco van den Boomen, terwijl Steven Berghuis, die in de competitie geschorst is, de nummer 10 in het elftal was. Mohammed Kudus verhuisde naar de rechterkant van de aanval, waardoor Carlos Forbs op de bank moest plaatsnemen. Bij Ludogorets stond ex-Ajacied Sergio Padt op doel.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/08/24/ajax-boekt-ruime-overwinning-op-ludogorets-in-eerste-play-off-duel-europa-league-incl-fotoverslag/