Ajax en Leipzig definitief akkoord over Brobbey; Wachten op officiële bericht

Bron: ajaxfanzone.nl

Brian Brobbey begint definitief als speler van Ajax aan het nieuwe seizoen, zo meldt onder andere De Telegraaf. De twintigjarige aanvaller tekent een vijfjarig contract, nadat de medische keuring in Amsterdam probleemloos verliep. Het bestuur van Ajax legt naar verluidt zeventien miljoen euro plus bonussen neer voor Brobbey, die bij RB Leipzig beschikte over een verbintenis die nog twee seizoenen doorliep.

De afgelopen periode stond in het teken van zware onderhandelingen tussen Ajax en Leipzig. Brobbey had dus nog een contract tot medio 2025 en de leiding van Leipzig wilde dat een passende transfersom op tafel zou worden gelegd om die verbintenis af te kopen. De spits zelf gaf echter te kennen dat hij hoe dan ook naar Ajax wilde en zorgde er daardoor voor dat de Amsterdammers een betere onderhandelingspositie kregen. Uiteindelijk is daar volgens De Telegraaf een transfersom van zeventien miljoen euro plus bonussen uitgerold.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2022/07/21/ajax-en-leipzig-definitief-akkoord-over-brobbey-wachten-op-officiele-bericht/