Haller schiet Ajax naar groepswinst in Champions League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft ook de vijfde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen en is daarmee verzekerd van de groepswinst in de Champions League. In Istanbul kwam Besiktas nog wel op voorsprong maar na de thee maakte Sebastien Haller twee doelpunten en dat betekende de vijfde overwinning op rij voor de ploeg van Ten Hag.

Ten Hag had voor het duel in Istanbul verrassend een basisplaats ingeruimd voor André Onana. De laatste keer dat de doelman voor zijn dopingschorsing voor Ajax in actie kwam, was op 31 januari van dit jaar. Ajax begon prima aan het duel maar het was Besiktas dat voor het eerst gevaarlijk werd voor het doel. Rosier zag zijn schot de lat schampen en kort daarop had Daramy ook kunnen zorgen voor de openingsgoal maar faalde. Na twintig minuten kreeg Mazraoui de bal op zijn arm in de zestien en nadat scheidsrechter Peltjo naar de kant werd geroepen door de VAR wisten we al hoe laat het was, en Ghezzal schoot Besiktas uit de toegekende strafschop op voorsprong. Vlak voor rust wist Onana de 2-0 te voorkomen door zich vol te storten op een inzet van Cyle Larin die van dichtbij kon uithalen.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/11/24/haller-schiet-ajax-naar-groepswinst-in-champions-league/