Ajax verslaat Young Boys opnieuw en bereikt de kwartfinale Europa League

Op de verjaardag van Ajax heeft de ploeg zich getrakteerd op een ticket voor de kwartfinales van de Europa League. Young Boys werd vrij eenvoudig verslagen met 0-2 door een goed spelend Ajax. De 3-0 overwinning in Amsterdam gaf al een ruime marge maar Young Boys kon gevaarlijk worden echter was daar geen sprake van.

De gastheren begonnen de wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste treffen, gedreven en Ajax moest heel even in zijn achteruit spelen. Er waren zowaar wat kansen voor de Zwisters zoals in de 15e minuut voor Nsame maar de bal werd voor de lijn weggehaald. In de 21ste minuut was Ajax het zat en Ryan Gravenberch pakte de bal eenvoudig af en speelde op Dusan Tadic in. Dusan zag David Neres links vertrekken en passde op de Braziliaan. David kreeg de bal met wat geluk mee en scoorde vanuit een lastige hoek (0-1). Aan de andere zijde van het veld schoot Miralem Sulejmani de bal van dichtbij tegen de arm van Edson Álvarez en de Zwitsers claimden een penalty. De Schotse arbiter wilde hier echter niets van weten en werd daarin gesteund door de VAR.