Jong Ajax geeft het in de slotfase helemaal weg tegen FC Volendam

Jong Ajax ging dinsdagavond met 3-2 onderuit in Volendam. De eerste helft was gezapig, maar de in tweede helft ging het helemaal los. De Ajacieden scoorden twee keurige goals en leken 3 punten mee naar huis te gaan nemen. In de slotfase gaf de ploeg van Mitchell van der Gaag het echter helemaal weg.

Jong Ajax startte met flink wat ervaren jongens in de ploeg. Zo stonden Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp in de basis en waren ook Kenneth Taylor en Naci Ünüvar van de partij. De eerste helft was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Er kon slechts 1 schot op doel genoteerd worden: een afstandsschotje van Ibrahim El Kadiri. Verder voetbalden beide ploegen redelijk tot aan het strafschopgebied. Maar kansen wisten beide teams nauwelijks te creëren. Dat het bij rust nog 0-0 stond, was dan ook geen wonder.