Oude bekende Hendriks doet Jong Ajax pijn

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft maandag verloren van Go Ahead Eagles. Heel lang leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een punt, maar in de blessuretijd scoorden de bezoekers uit Deventer twee keer. De grote man aan de kant van Kowet was oud-Ajacied en invaller Sam Hendriks, die de eerste voor zijn rekening nam en bij de tweede goal ook nog een assist gaf.

Mitchell van der Gaag had de beschikking over een sterke selectie. Zo stond Lassina Traoré in de punt van de aanval. De Burkinees maakte na een maand van blessureleed zijn rentree. Veel bruikbare ballen kreeg de spits echter niet. Jong Ajax had veruit het meeste balbezit in de eerste helft, maar kon voorin geen potten breken. Sterker nog, de Amsterdammers schoten geen enkele keer op doel in het eerste bedrijf.

Go Ahead Eagles deed dit wel. Jacob Mulenga verlengde een lage voorzet richting goal, maar kon doelman Dominik Kotarski hier niet mee verrassen. Kort voor rust moest de Kroaat zich wel inspannen. Verdediger Rio Hillen, die voor het eerst in de basis stond, gleed weg in de zestien, waardoor Kotarski in actie moest komen. De doelman maakte zich groot en voorkwam daarmee een tegentreffer.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/137528/oude-bekende-hendriks-doet-jong-ajax-pijn