Wat loopt Ajax mis aan recettes in Eredivisie en CL?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax verwacht over het komende boekjaar (2020/2021) 'dieprode' cijfers te schrijven. Dit heeft alles te maken met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. De verwachting is dat Ajax zo'n 55 miljoen euro aan recette gerelateerde inkomsten zal missen als er langer zonder publiek gespeeld moet gaan worden.

Veel Europese topclubs lopen vele miljoenen mis vanwege het spelen zonder publiek. Bij een club als Everton komt dat neer op zo'n dertig miljoen euro, al heeft de Engelse club wel het grote voordeel dat het liefst 160 miljoen euro aan tv-gelden krijgt. Ter vergelijking: Ajax krijgt zo'n acht miljoen euro aan tv-gelden. De verschillen zijn groot en zodoende wordt er eigenlijk geen enkele club in Europa harder geraakt dan Ajax. Voor een club die een groot stadion heeft, dat altijd voor publiek en zakelijke relaties is uitverkocht, doet spelen zonder publiek veel pijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134493/wat-loopt-ajax-mis-aan-recettes-in-eredivisie-en-cl

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Clubs: Everton, AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff