Lille neemt Botman alsnog definitief over van Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Sven Botman maakt toch een definitieve transfer naar Lille OSC. De verdediger vertrok eerder op huurbasis naar de Franse club. Donderdagmiddag maakte Ajax via de officiële kanalen alsnog bekend dat Botman definitief de overstap maakt naar Lille OSC.

Eind juli werd bekend dat de Champions League-tegenstander van het vorige seizoen Botman al zou kopen van Ajax, maar vanwege later gewijzigde inhoudelijke details zou de Franse club hem in eerste instantie huren. De bedoeling was om aan het begin van het volgende voetbalseizoen de transfer definitief te maken. Ajax meldt echter dat aan alle inhoudelijke verplichtingen is voldaan, waardoor de overstap nu al wordt omgezet in een kooptransfer.

Met de transfer is volgens Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraafeen bedrag van acht miljoen plus bonussen gemoeid. Ajax heeft daarnaast nog een doorverkooppercentage afgedwongen, al is niet bekend hoe hoog deze is.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134338/lille-neemt-botman-alsnog-definitief-over-van-ajax