Jong Ajax met ruime cijfers langs Go Ahead

Jong Ajax heeft maandagavond met ruime cijfers van Go Ahead Eagles gewonnen. De Amsterdammers, die bij rust al met 3-0 leidden, scoorden via Danilo Pereira Da Silva (3) en Brian Brobbey.

De ploeg van Mitchell van Van der Gaag was in de aanloop naar deze wedstrijd gewaarschuwd, want de bezoekers uit Deventer scoorden in alle eerdere ontmoetingen in Amsterdam minstens twee keer. De twee treffers leken er vanavond lang niet in in te zitten, want nadat Brian Brobbey de wedstrijd in gang zette, was het vrijwel de gehele wedstrijd eenrichtingsverkeer.

De openingstreffer leek, nadat Brobbey door Juan Familia Castillo de diepte in werd gestuurd, al in de zevende minuut te vallen. De spits had alle tijd om de bal breed te leggen op de meegelopen Danilo, maar deed dit te wild. De openingstreffer werd daarom even uitgesteld, maar het leek wachten op doelpunten van de thuisploeg. Vijf minuten later kon Danilo namelijk, nadat er een overtreding op Naci Ünüvar werd gemaakt, vanaf elf meter raakschieten.