Jong Ajax boekt ruime zege na flitsende start

Jong Ajax heeft maandagavond met maar liefst 5-1 weten te winnen van Go Ahead Eagles. Namens de Amsterdammers vonden Danilo Pereira (3x), Brian Brobbey en Quinten Timber het net.

Jong Ajax begon sterk met een kans voor Naci Ünüvar op aangeven van Brobbey. Doelman Hobie Verhulst redde met zijn voet, maar de toon was gezet. Jong Ajax bleef aanzetten en amper vijf minuten later was het diezelfde Ünüvar die gevloerd werd binnen het zestienmetergebied. Uit de penalty die hieruit volgde, zette Danilo zijn ploeg na twaalf minuten op voorsprong.

Vijf minuten hierna was het weer raak vanaf de strafschopstip. Nadat Brobbey was doorgebroken na een pass van Jurgen Ekkelenkamp, werd hij door Verhulst naar de grond gehaald. De spits besloot vervolgens om zelf achter de bal te gaan staan, en schoot de bal snoeihard in de kruising. Jong Ajax bleef ook na de tweede goal heer en meester en wist kansen te creëren via Ünuvar, Juan Castillo en Brobbey.