Mogelijke tegenstanders Ajax krijgen vorm

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na woensdagavond zijn de resultaten in de groepsfase van de Champions League definitief. Zestien clubs plaatsten zich voor de knock-outfase van het miljardenbal. Acht andere clubs stromen als nummers drie in in de Europa League, waaronder Ajax. De mogelijke tegenstanders krijgen zodoende langzaam vorm. 

Zo weten de Amsterdammers dat ze sowieso een geplaatste status hebben. Zij behoren namelijk tot de vier beste nummers drie van de Champions League. Red Bull Salzburg, Internazionale en Benfica complementeren dat rijtje. Verder zullen alle nummers één van de groepsfase van de Europa League een geplaatste status genieten. Tot dusver gaat dit op voor Sevilla FC, Celtic en Espanyol.

Ajax kan de bovenstaande ploegen dus niet tegenkomen in de zestiende finales. Maar de andere nummers drie van de Champions League wel. Dat zijn Bayer Leverkusen, Shakhtar Donetsk, Olympiakos Piraeus en Club Brugge. APOEL Nicosia is tevens een mogelijke tegenstander, omdat zij sowieso tweede zullen worden in hun poule.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127732/mogelijke-tegenstanders-ajax-krijgen-vorm