Goed Jong Ajax laat drie punten uit handen glippen

Jong Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Amsterdamse beloften stonden tot diep in de blessuretijd op voorsprong  maar gaven die toch weg in de laatste minuut: 3-3.

De Amsterdamse beloften begonnen voortvarend aan de wedstrijd, want al na vijf minuten schoot spits Lassina Traoré de 1-0 binnen. De spits zal met het aanstaande vertrek van Dolberg een plekje opschuiven in de pikorde en regelmatig onderdeel worden van de selectie van Ten Hag, maar hij stond vanavond op de Toekomst. Daar profiteerde hij dus al snel van het loslaten van doelman Branderhorst. De ploeg van Mitchell van der Gaag had NEC volledig onder controle en het leek daarom wachten op de tweede treffer van zijn ploeg. De tweede goal van de wedstrijd viel juist aan de andere kant. Solomons schoof de bal zo in de voeten van de tegenstander, waarna NEC er snel uit kon komen. Wolters kon vanaf links de lage voorzet geven en Braken kwam goed voor zijn man en passeerde doelman Kotarski.