Analisten zien Blind als achilleshiel Ajax: ‘In de Champions League is hij kwetsbaar’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax hield dinsdagavond een gelijkspel over aan het eerste duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League (2-2). Ajax verschaft zichzelf zo een degelijke uitgangspositie met het oog op de return van volgende week, maar oogde bij vlagen ook kwetsbaar. Analisten Youri Mulder en Jan van Halst lichten na afloop bij Ziggo Sport het optreden van Daley Blind uit. Blind speelde centraal op het middenveld in een verdedigende rol en kwam regelmatig ‘te zwemmen’, constateren beide analisten bij Ziggo Sport. “Hij is kwetsbaar in de grote ruimtes”, stelt Mulder. “Ajax speelde vandaag heel vaak niet compact, omdat sommige spelers niet gedisciplineerd zijn, bijvoorbeeld Ziyech, die voorin blijft lopen.”

Volgens Mulder is het zaak dat Ajax als geheel compacter gaat spelen. Vooral Blind heeft immers moeite om grote ruimtes te belopen. “Ze zullen net als vorig jaar het voor elkaar moeten krijgen dat de verdedigers meer naar voren lopen, maar ook dat de aanvallers meeverdedigen op het moment dat ze de bal niet hebben”, vervolgt de oud-spits. “Anders komt Blind in de grote ruimtes te spelen en dat is niet zijn kracht.”

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/08/06/analisten-zien-blind-als-achilleshiel-ajax-in-de-champions-league-is-hij-kwetsbaar/