Ajax O19 zwijnt en houdt nog zicht op titel

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax O19 heeft woensdag met 1-2 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. In Rotterdam viel de winnende treffer van de Amsterdammers pas in de absolute slotfase. Beide treffers van Ajax kwamen op naam van Naci Ünüvar. 

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Sparta er voor wilde gaan. De thuisploeg was fel en Ajax speelde dat alleen maar in de kaart door slordig te zijn in de opbouw. Met veel spelers van Oranje O17 (dat afgelopen weekend het EK won) oogde de ploeg vermoeid.

Toch zorgde de individuele kwaliteit voor de voorsprong. Ünüvar werd weggestuurd, wipte de bal over de keeper en werkte de bal vervolgens binnen. Ajax hield die 0-1 voorsprong vast tot de rust, alvorens coach John Peereboon (bij afwezigheid van John Hetinga) zijn werk moest doen.

Ajax slaagde er na rust niet in om te imponeren. En dus kwam de 1-1 niet uit de lucht vallen. Sparta kwam een kwartier voor tijd langszij. Lang leek 1-1 ook de eindstand te worden, helemaal toen Brian Brobbey volledig uitgeput naar de kant moest. Ünüvar bracht echter toch nog uitkomst. De middenvelder schoot in de slotminuut binnen en zorgde voor drie belangrijke punten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/122948/ajax-o19-zwijnt-en-houdt-nog-zicht-op-titel