Geen schorsingen, Ajacieden weer op 'nul'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Liefst zes spelers van Ajax stonden er tijdens de return tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League op scherp. Geen enkele Ajacied kreeg dinsdagavond een gele of rode kaart en om die reden is geen enkele speler van de Amsterdamse club geschorst voor de halve finales van het miljardenbal.

Bijkomend voordeel is dat vanaf die halve finales alle tot nu toe opgelopen gele kaarten zijn kwijtgescholden. Dat betekent dat Matthijs de Ligt, Daley Blind, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek niet meer hoeven te vrezen voor een schorsing. Zij stonden tijdens de wedstrijd tegen Juventus allen op scherp, terwijl Nicolás Tagliafico (die al vijf gele kaarten pakte) geschorst was.

De enige mogelijkheid om nu een eventuele finale te missen, is wanneer een speler van Ajax een rode kaart krijgt. Een speler kan in beide halve finales geel pakken, zonder dat hij dan geschorst is voor de finale. Een schorsing volgt namelijk pas bij drie gele kaarten. Ajax neemt het in de halve finales van de Champions League op tegen Tottenham Hotspur of Manchester City.

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/121557/geen-schorsingen-ajacieden-weer-op-nul