Ajax O19 na strafschoppen uitgeschakeld in UEFA Youth League

Ajax O19 nam het in de achtste finale van de UEFA Youth League op tegen Olympique Lyon O19. De Fransen waren beter en leken verdiend te gaan winnen met 2-1, maar Ajax sleepte er in blessuretijd een strafschoppenserie uit. Brian Brobbey maakte beide Ajax-treffers.

John Heitinga begon met Jasper ter Heide op het middenveld in plaats van Kenneth Taylor. Quinten Timber was geschorst waardoor Enric Llansana ook vanaf de aftrap mocht beginnen. Ajax was zoekende, maar kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. Een schitterende pass van Anass Salah-Eddine kwam aan bij Ché Nunnely. De snelle buitenspeler gaf de bal goed voor op Brian Brobbey, die vervolgens van dichtbij raak schoot: 0-1! Lyon was en bleef vaak dreigend en kwam na 20 minuten terug in de wedstrijd. Pintor tikte de bal van dichtbij binnen. Niet veel later kreeg de thuisploeg direct een kans op de 2-1, maar dit keer ging de bal er niet in. Ook na deze kans bleef Lyon gevaarlijker dan de Amsterdammers. Vlak voor rust werd Lyon opnieuw gevaarlijk. Rayan Cherki, de beste speler van de eerste helft aan de kant van Lyon, zag zijn schot in de korte hoek gepakt worden door El Maach.