Analyse AEK: snel scoren is het devies

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vanavond is het dan eindelijk zover: Ajax speelt weer in de groepsfase van de Champions League! AEK Athene, zal bij jullie niet zo heel bekend zijn. Bijna iedereen lijkt er vanuit te gaan dat het wel goed gaat komen, maar het blijft toch het hoogst mogelijke voetbalniveau. We nemen even een kijkje naar de tegenstander in speelronde 1!

We beginnen met de aanval van AEK: Ze bouwen graag op over de grond. Ze hebben dan ook een soort van Frenkie de Jong (let maar op Simões, nummer 8). Hij zakt ver terug en probeer altijd aanvallend te denken. De backs zijn ook belangrijk in balbezit, dus Ajax zal uit moeten kijken dat deze niet net zo gevaarlijk worden als tijdens de uitwedstrijd tegen Luik.

Waar liggen de kansen voor Ajax? Bij het veroveren van de bal. Het gaat heel belangrijk zijn om bij balverlies zo snel mogelijk het balbezit weer terug te krijgen. De Grieken kunnen zich prima ingraven en zorgen dat de tegenstander er niet makkelijk doorheen komt, maar in de omschakeling kan het nog veel beter.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/analyse-aek-snel-scoren-is-het-devies/