Balende Van Leer pijnvrij, maar nog op zoek naar ritme

Van Leer is doorgaans wel van de stijlvolle reddingen. © Pro Shots

Ajax streek zaterdag neer in Putten voor een oefenduel met het Deense FC Nordsjælland, dat het terecht met 3-1 verloor. De keepers Benjamin van Leer en Kostas Lamprou mochten ieder een helftje keepen. Eerstgenoemde hield daar achteraf een gemengd gevoel aan over.

Door Floris Roos

Van Leer is op de weg terug van een vervelende blessure, want zo kun je een gescheurde achterste kruisband gerust noemen. Tegen Nordsjælland keepte Lamprou een goede eerste helft, waarin hij het B-elftal van Ajax een aantal keer goed op de been hield. De rust werd met 0-0 gehaald, waarna het de beurt was aan Van Leer om het doel 45 minuten te verdedigen.

Van Leer kreeg in de minuten die hem gegund waren drie treffers te verwerken, waarbij de eerste echt op zijn conto geschreven kon worden. De doelman liet een lage voorzet zomaar los en dat loopt vaak niet goed af, zeker niet met een speler van Nordsjælland in de buurt om te profiteren van het foutje.

Van Leer strijdt met Lamprou om de positie van tweede doelman en had er achteraf logischerwijs flink de smoor over in.