Einde WK voor Tagliafico na nederlaag tegen Frankrijk

Bron: www.ajaxlife.nl

Het moment waarop Tagliafico ontsnapte aan een rode kaart. © Pro Shots

Voor Nico Tagliafico zit het WK erop. Frankrijk was zaterdagmiddag in een heerlijk duel met 4-3 te sterk voor Argentinië. De Ajacied zal nog even mogen genieten van wat welverdiende vrije dagen. Daarna begint ook voor Tagliafico de voorbereiding bij Ajax.

Door Floris Roos

Ook tegen Frankrijk kreeg de kleine linksback van Ajax weer een plekje toebedeeld in de startopstelling van de Argentijnen. Tagliafico is dit WK een vaste waarde bij La Albiceleste, dat met flink hangen en wurgen de achtste finales bereikte. Met wereldster Kylian Mbappé als directe tegenstander kon de Ajacied in elk geval zijn borst natmaken.

Het ‘gevaar Mbappé’ bleek al na een kwartier spelen. De aanvaller pikte de bal op na slordig balverlies van de Argentijnen. In de vijfde versnelling stak hij het volledige veld over richting de vijandelijke goal. De enige die hem nog kon bijhouden was Marcos Rojo, maar de Argentijn vergreep zich binnen het penaltygebied aan Mbappé, dus klonk het fluitje. De terechte strafschop was een koud kunstje voor Antoine Griezmann: 1-0.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24286