Ajax verliest besloten oefenwedstrijd van Preußen Münster

Ajax heeft dinsdag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Preußen Münster. De Amsterdammers verloren met 3-1. Met de ‘basis’ stond na de eerste helft een 1-1 tussenstand op het scorebord. Het ‘Jong’ elftal incasseerde twee doelpunten.

Maandag arriveerden de Ajacieden in Duitsland voor het eerste trainingskamp deze zomer. In het ‘basisteam’ was er een basisplaats voor Matthijs de Ligt, Max Wöber, Benjamin van Leer, Zakaria Labyad en de 16-jarige Ryan Gravenberch. Uiteraard waren de WK-gangers er niet bij net als Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Siem de Jong. De Deen Rasmus Kristensen scoorde voor rust de gelijkmaker.

Opstelling Ajax eerste helft:Van Leer; Kristensen, De Ligt, Wöber, Bakker; Eiting, Gravenberch, Labyad, Neres, Huntelaar, Bandé.Opstelling Ajax tweede helft:Lamprou; Mazraoui, Schuurs, Botman, Orejuela; De Wit, Ekkelenkamp, Bijleveld; Nunnely, Sierhuis, Kühn.

Wedstrijdverloop Preußen Münster – Ajax 3-1 (1-1):’19. 1-0 Rodrigues’26. 1-1 Kristensen’60. 2-1 Rühle’74. 3-1 Cueto