Keizer volgt Ten Cate op in zandbak

Bron: www.ajaxlife.nl

Het eerste buitenlandse avontuur van Marcel Keizer © Pro Shots

Marcel Keizer gaat aan de bak in de zandbak, waar hij Henk ten Cate zal opvolgen als trainer van Al-Jazira. De zaakwaarnemer van de oefenmeester, Humphrey Nijman, bevestigt zaterdag tegenover De Telegraaf dat de deal in kannen en kruiken is.

Voor Keizer is het zijn eerste trainersklus in het buitenland, waar hij in zijn leven vóór Ajax clubs als Telstar, SC Cambuur en FC Emmen trainde. In de afgelopen maanden werd hij overigens dikwijls in verband gebracht met clubs als Excelsior en SC Heerenveen.

De voormalig verdediger werd in december ontslagen bij Ajax, daags na de bekeruitschakeling bij FC Twente. Ondanks de matige seizoenstart kwam zijn gedwongen afscheid voor veel spelers als een verrassing.

Zoals gezegd: In Abu Dhabi wordt Keizer de opvolger van Henk ten Cate. Ten Cate liet onlangs weten te stoppen in het Midden-Oosten, nadat hij het afgelopen seizoen als zevende afsloot. Het jaar daarvoor was de voormalig hoofdtrainer van Ajax succesvoller, waar hij kampioen werd en de finale van het WK van clubteams bereikte.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24143