Ajax O19 boekt zege in Eindhoven

Ajax O19 heeft zaterdag in Eindhoven met 3-2 gewonnen van PSV O19. De Brabanders waren in het begin van het seizoen in strijd om de Super Cup nog met 5-0 te sterk voor de ploeg van trainer John Heitinga.

Ajax leidde voor rust met 2-0 door doelpunten van Mitchel Bakker en Jurgen Ekkelenkamp. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft kreeg PSV, ietwat makkelijk, een penalty. Issam El Maach wist de inzet van elf meter te keren, maar de rebound helaas niet. Direct na rust bracht Piroe PSV op gelijke hoogte. Na een klein uur spelen zorgde Sven Botman met een hard schot voor de 3-2 in het voordeel van Ajax. Er volgde een spannende slotfase waarin uiteindelijk niet meer gescoord zou worden.

Komende dinsdag neemt Ajax O19 het in de UEFA Youth League op tegen Legia Warschau. Op De Toekomst verdedigen de Amsterdammers een 4-1 voorsprong.

Wedstrijdverloop PSV O19 – Ajax O19:’31. 0-1 Bakker’39. 0-2 Ekkelenkamp’45. 1-2 PSV O19 (Penalty)’49. 2-2 PSV O19’58. 2-3 Botman