Peperduur Jong Ajax weet niet te winnen van Telstar

Jong Ajax was de betere, maar kansen benutten is ook een kunst. © Pro Shots

Het contrast kon niet groter: een flink versterkt Jong Ajax stond maandag tegenover Telstar, dat ieder jaar weer blij is als het de selectie rond heeft. Op het scorebord was echter geen contrast te ontdekken: 1-1. De Jong Ajacieden blijven koploper.

Alles bij elkaar opgeteld stond er voor een slordige 25 miljoen euro aan transfersommen op het veld van De Toekomst. Jong Ajax stond aan de aftrap met enkele dure krachten als Cassierra, Johnsen, Sinkgraven Orejuela en Wöber.

Maar die investering bleek niet genoeg om Telstar terug te verwijzen. Sterker nog, het waren de bezoekers die brutaal de leiding namen en daarmee de goede start van Jong Ajax ongedaan maakten. Toine van Huizen benutte een kopkans.

Het initiatief lag ook in de tweede helft bij Jong Ajax, maar het duurde tot de slotfase voordat het op gelijke hoogte kwam. Teun Bijleveld maakte zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. Het leek even de opmaat voor meer, maar ook in de laatste minuten gingen kansen mis.