Ajax 2 herstelt zich na rust tegen Lyon

De reserves van Ajax hebben dinsdag een wedstrijd met twee verschillende helften gespeeld. Uiteindelijk werd er over negentig minuten met 2-2 gelijkgespeeld tegen het tweede elftal van Olympique Lyon. Vaclav Cerny en Frenkie de Jong maakten de Ajax-doelpunten.

Ajax begon de wedstrijd vrij dramatisch en Lyon probeerde er in ieder geval iets van te maken. De Fransen trachtten Ajax op de helft terug te dringen, maar waren zelf niet sterk genoeg om hun overwicht in doelpunten uit te drukken. Wanneer Ajax aan de bal was, werd deze vaak via slordig spel weer ingeleverd bij de thuisploeg.

Vlak voor rust kwamen de Fransen dan ook terecht op voorsprong, via een treffer van Kalulu. Na de thee leek het erop alsof de wedstrijd onveranderd zou blijven. Toch scoorde Ajax vrij onverwachts via Cerny. Die gelijkmaker leidde een zeer sterke periode van Ajax in. De Amsterdammers waren veel sterker en wisten dit ook in kansen uit te drukken. De Jong, die voor rust als enige af en toe positief wist op te vallen, bracht Ajax na rust met een geplaatst schot op 1-2.