Younes wint bij debuut niet van Schöne en Dolberg

Younes' goede tweede seizoenshelft is beloond met een debuut. © Pro Shots

Voor Amin Younes krijgt het seizoen nog een serieus staartje. Waar de meeste van zijn Ajaxcollega's hier en daar een oefenwedstrijdje spelen in aanloop naar Luxemburg-thuis of iets soortgelijks, maakt de vleugelspits zich met het Duits elftal op voor de Confederations Cup. In voorbereiding op dat mini-WK maakte Younes dinsdagavond tegen Denemarken zijn debuut in die Mannschaft.

De kleine dribbelaar kwam 24 minuten voor het einde in het veld, daarmee was hij de eerste eredivisiespeler ooit in nationale elftal van Duitsland. De Duitsers stonden op dat moment met 1-0 achter door een doelpunt van oud-Ajacied Christian Eriksen. Dankzij Joshua Kimmich, die twee minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde, begon Younes zijn interlandcarrière niet met een nederlaag.