Ajax wint met 4-1 van AZ

Ajax heeft woensdagavond met 4-1 gewonnen van AZ. De ploeg van Peter Bosz begon zeer goed aan de wedstrijd en na een kwartier stond de 1-0 al op het scorebord. AZ kwam in de tweede helft echter op gelijke hoogte en even leken de Ajacieden van slag. Na een omhaal van Sanchez (2-1), een benutte penalty van Schone en een doelpunt van Younes liepen de Ajacieden toch nog uit naar een ruime overwinning.

De toeschouwers in de Arena gingen er na de winst van afgelopen zondag eens even goed voor zitten en opnieuw was Ajax in de eerste minuten heer en meester wat uiteindelijk resulteerde in een 1-0 voorsprong. Bertrand Traoré tikte de bal van dichtbij binnen na een voorzet van Justin Kluivert. Na ruin negentien minuten had Traoré de 2-0 op zijn schoen maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Krul. Vier minuten voor de rust deed ook Kluivert van zich spreken en passeerde hij vanaf de middellijn drie tegenstanders om vervolgens Krul zijn inzet te zien keren.